Kebab Yiyerek Zayıflayın

39. kebap

Ah şöyle buram buram et kokan bir lokanta ve içinde bol mezeler, kebaplar.. Çoğu kişi bunu düşündüğünde bile diyetten vazgeçiyor; çünkü diyete girerse bu lezzetlerden uzak olacağınız ve asla bir daha yiyemeyeceğini düşünüyor. Kebap hep diyetlerde yasak veya kilo aldıracak besinler grubunda görülür. Genellikle diyette herkes yemeye kaçınır ve yerse zaten kilo aldıracağı için diyeti bozmuş olur. Oysa siz diğer öğünlerinizi ve kebabın yanında yediklerinizi ayarlarsanız kilo almaz hatta zayıflarsınız.

Kebap değil mezeler kilo aldırıyor!

Genellikle kebapçılara gidildiğinde önden servis edilen meze, lahmacun, tereyağ tarzı aparatifleri çok yediğimiz için kilo alırız. Yani kebap değil yanında gelenler genellikle kilo aldırır. Kebapçıda kilo almamak için;

  • Aparatifleri yerken gelen lavaş veya pidenizi yarıya bölün, ½ sini önden gelen salata ve peynir ile diğer yarısını ise etiniz ile beraber tüketin.
  • Mezeleri seçerken az yağlı, kızartılmamış olanları seçin. Patlıcan ezmesi, domates salatası, haydari, yoğurtlu havuç tarzında hafif, közlenmiş sebzeler olsun
  • Yemeyin yanına bol bol sebze , yeşillik ve salata isteyin
  • Tereyağı sürmeyin ekmeğinize, biraz peynir ve yeşilliklerden tüketin
  • Et seçimi yaparken sebzeli kebapları veya tavuk şiş tarzı daha az yağlı olanları tercih edin
  • Yemek yanında asitli içecekler yerine ayran, soda, su tercih edin.
  • Yemek arkasından tatlı hemen geldiyse ½ oranında tüketin
  • Pide veya lavaş yemezseniz, ½ lahmacun isteyin.
  • Çok açsanız az çorba isteyin, bu sizi doyuracak ve yemeklerden daha az yemenize sebep olacaktır.
  • Lavaşınızı ½ yerseniz kebap yanına gelen garnitür bulgur pilavını yiyebilirsiniz.

 

KEBAP DİYETİ

Sabah

1 kepekli tost (2 dilim kepekli ekmek+1 dilim peynir)

 

Ara

1 porsiyon meyve

 

Öğle

5-6 kaşık sebze yemeği

1 kase yoğurt

½  dilim tam tahıllı ekmek

 

Ara

1 porsiyon meyve

 

Akşam (kebapçıda)

½ kase mercimek çorbası

½ lavaş

Peynir

Bol yeşillik

1 porsiyon adana kebap+3 kaşık bulgur pilavı

1 bardak ayran

½ porsiyon irmik helvası

  • 7 Haziran, 2016